BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 16, 2011

Im Back..

Setelah lama menyepi.. heee... sejak mengenali dirinya.. cinta ku di tolak.. waaaa... first experience.. so hard to forget it.. but.. now.. i have someone to open my hearts.. and i really love her..

tapi hari ni sya btul2 sedih.. bila sya ada masalah gan dia mcm2 yg sya fikir.. sya fikir perjalan kisah cinta sya.. takda ka yg lebih menyakitkan daripada bercinta??

sejak akhir2 ni sya rasa mahu marah saja.. ada ja benda yg buat sya tidak puas hati.. sebenarnya sya.. tidak kuat sudah untuk jalani hidup mcm ni..

sya berharap kami masing2 tahu diri.. ku hanya ingin dimengerti..nak jerit ja sekuat hati.. nak nangis sepuas2 nya..

Tuesday, April 26, 2011

Milik Siapa Hati Ini??



setiap yg sya inginkan pasti akan ada halangan.. entah kenapa hati ni susah untuk di fahami.. atau sya yg tak fahami hati orang.. 

sya tahu sya masih belajar perlu fokus.. em my mom its true.. im sory.. sya dah termungkir janji gan mama.. sya tahu.. setiap orang ada jodoh.. dan sya tak tahu jodoh sya siapa?? 

sya merancang 5 tahun akan datang sya akan berkahwin.. heee.. but i dont know who my future husband.. so funny.. kenapa sya fikir sangat tentang ni.. sudah2 jgn fikir lagi.. enjoy our life..
-
-
-
sya pernah cakap gan mama kalau sya sudah dapat kerja sya nak belikan apa saja yg mama inginkan..
-
-
-
sya nak perbaiki rumah
-
-
-
sya nak beli kereta
-
-
-
sya nak utamakan keluarga
-
-
-
barulah sya akan berk___??

niat hati sya nak pergi ke london dan singapore ingin mencari pengalaman.. heee.. semangat baru sya nak capai segala impian sya..

insyaAllah.. amin..


Friday, April 15, 2011

Benci Dengan Penipu..

haruskah kita menipu?? kenapa mahu tipu?? kira ok pa im still accept you are my friends.. but why you lie me?? kenapa?? awak takut kah?? sya bukan bodoh.. sya tahu baaa..em.. sya gembira gan kehidupan sya sekarang.. tapi sya kecewa dgn dri mu.. entah kenapa sya rasa kmu bukan yg pernah sya kenal sebelum ni.. sya lebih ska kmu yg dulu.. sekarang kmu dah pandai tipu2.. mungkin takut.. whatever.. sya tak kisah lah sudah sekarang.. em bagus sya p tidur..

Thursday, April 14, 2011

Hidup Kembali Normal..

heee.. so hpy gan my life sekarang.. mesti nak tahu kan pasal apa.. sya hpy coz sya dah kembali normal.. i means sya sudah sembuh dari kesedihan.. kekecewaan.. thanks to all my friends.. love u all... im so proud..

sya tak patut tutup hati sya untuk menerima cinta orang lain.. tak kan sya nak seksa hidup sendiri.. dia bahgia.. sya tak.. heeee... tapi alhamdulillah sya bersyukur.. im back.. huhuhuhuhuhuhuhu..

teruskan!! teruskan!! teruskan!!

Monday, April 4, 2011

Masih Dalam DI Lema..

emm.. kenapa hati ni masih tak dapat terima orang lain.. tolong lah berhenti bertanya sya.. sya penat sudah mahu menjawab!! sya tak mau fikir pasal "CINTA" lagi.. wahai cinta pergilah kau jauh dari hidup ku.. kerana mu ku tewas dengan perasaan sendiri.. sya mohon kau mengerti.. hati ini puas sakit..

hati ini sudah tertutup.. mungkin untuk selamanya.. sya pun tak tahu.. kenapa kehendak hati sya mcm ni.. sya tak mau fikir lgi.. sudah2 cukuplah dengan apa yg telah terjadi.. Ya Allah ampunkanlah hamba mu ini..

sya ingin menenangkan hati ini.. setelah apa yg terjadi sya berharap sya akan lebih tabah selepas ni..

Sunday, April 3, 2011

Rasa Lega..

em lega rasanya bila meluahkan apa yg di rasa.. apa2 pun bersyukur masih di berikan kesempatan untuk memulihkan keadaan.. sya berharap selepas ni tidak akan berulang.. betul cakap dia.. Allah S.W.T yg menentukan.. percayalah dengan qada dan qadar..

selepas ni sya pun nak perbetulkan diri sya yg masih banyak kekurangan.. Ya Allah.. ampunkanlah hamba mu ini sekiranya hamba telah lalai dengan dunia percintaan.. hamba memohon berikanlah kekuatan.. ketabahan.. semangat.. keimanan dalam diri hamba.. insyaAllah hamba akan merubah ke arah yg baik..

kata2nya telah membuat sya sedar.. sya tahu jodoh telah di tentukan.. umur sya tahun ni dah 20 tahun.. perjalanan masih panjang.. cita2 pun belum tercapai.. ajal maut pun kita tak tahu bila.. sya berdoa semoga sya serta kawan2 yg lain berjaya..

okay lah lepas ni sudahlah.. jgn lah fikir lagi.. sekiranya di takdirkan bersama alhamdulillah.. jika sebaliknya insyaAllah sya akan pasrah..

Saturday, April 2, 2011

Teringat Dia..

semalaman tak dapat tidur.. adoi.. kenapa sya macam ni?? mata pun dah bengkak.. makan pun tak mahu.. esok dah nak p kerja.. takut betul mahu keluar bilik.. kasny cakap nangis lah puas2.. nanti sya takkan menangis lagi.. tapi sya terasa sakit sangat mcm ni.. tak tahan.. hanya dia yg dapat kembalikan kegembiraan sya.. 

kalau sesapa yg baca ni ingatlah hargai seseorang tu kalau rasa dia yg terbaik pernah anda jumpa.. sya syg dia.. tp sya mcm ni sebab sya takut terlampau berharap.. semakin lama perasaan syg semakin bertambah.. mungkin ni balasan sya..

tapi kenapa sya selalu mcm ni?? kwan sya selalu cakap.. suatu hari nanti sya akan jumpa jg tu.. tapi selepas kejadian ni.. hati sya sudah tertutup untuk mencari.. sya tetap tunggu dia.. mungkin sekarang begini.. tp tak tahu kalau masa akan datangkan..

mesti dia gembira sekarangkan.. harap dia tak mcm sya.. sya doakan dia akan berjaya.. sya mmg tak dapat mahu tipu diri sendiri.. memang sya syg dia.. sya rindu dia.. sya nak tengok gambar dia.. tp sya tkt nak tengok.. hati sya sakit.. sya terlalu bodoh..

mungkin dia sudah lupakan sya.. tp sya tetap tak dapat lupakan dia.. apa yg sya harapkan dia sms sya.. tapi balik2 tengok handphone langsung tiada.. padan muka sya kan.. ni lah akibatnya buat keputusan yg bodoh.. tak yakin dengan dia..

sya dah buat kepetusan yg salah..dia selalu cakap sya selalu tuduh2 dia.. mungkin dia pun dah benci kan.. tapi sya tetap tunggu dia..

Luahan Ku Untuk Dia..


sangat sedih pengakhiranya begini..sya terasa sakit sangat.. harap masa dapat mengubati hati ini.. sya berharap esok bila dah bangun sesuatu keajaiban terjadi..

sya terpaksa.. sya takut terlampau berharap.. sya tak sanggup lagi macam ni.. sya tak kuat untuk hadapi ni.. tp sya cuba untuk teruskan hidup tanpa dia.. sya akan ingat kata2 dia "masa sekarang mungkin kawan.. tpi tak tahu kalau masa akan datang macam mana"..

tak ada sesiapa yg boleh melawan takdir yg di tentukan oleh Allah S.W.T.. walaupun berat hati sya buat macam ni.. tp sya tak mahu masa kan datang lebih sakit..

selagi sya mampu sya tetap akan tunggu dia.. heee.. peduli lah orang mau cakap sya bodoh.. tp dia lah org yg terbaik sya penah jumpa.. sya tak mahu kehilangan dia.. harap suatu hari kami akan ditemukan semula..

sya minta maaf kepada dia.. sya terpaksa buat macam ni.. sya terlalu banyak menyusahkan dia..mempersoalkan dia.. walaupun sakit yg sya dapat.. tp sya puas hati sebab kenal dia..

sya doakan semoga dia berjaya dalam hidup.. ya Allah.. berikanlah sya kekuatan.. sya tak kisah setiap detik sya menitiskan air mata.. tapi engkau berikanlah hamba kekuatan untuk menghadapi semua ini.. semoga sya lebih tabah..

wahai ain jangan lah kau bersedih.. sya berterima kasih kepada kasny sebab dialah kawan tempat sya meluahkan apa yg sya rasa.. dan dia sajalah yg tahu betapa sakitnya hati ini..

sya sakit kerana sya telah buat kepetusan yg bodoh.. sya ingin sekali bertanya kepada dia..
adakah dia sedih??
kenapa tak halang sya??
kenapa tak pujuk sya??

erm.. kenapa sya macam ni??
 sebab sya cemburu?? 
cemburu kenapa??
kenapa sya tak yakin dengan dia??
sya cintakan dia..sya sayang dia.. 

my mom mcm tahu ja sya dalam kesedihan.. sya tak sanggup keluar dari bilik.. maaf ya mak.. sya mahu bersendirian.. kalau la mama tahu anak mama ni perlukan mama tempat meluah.. tapi sya tak sunggup menagis depan mama..

sshhh.. Zzzz..

Saturday, March 19, 2011

Lama Tak Update Blog..

waaaa.. sya bz sangat.. sampai nak buka blog pun tak sempat.. heee..
semakin  umur sya nak melangkau ke 20 tahun ni banyak betul kawan2 dah bertemu jodoh.. ramai pulak tanya sya bila?? heee.. sya tunggu c dia datang meminang ja.. heee...

sya turut gembira dengan kawan2 sya yg sudah mendapatkan kebahgiaan.. sya mendoakan akan kekal selamanya.. amin..

kat kampung ni sya ada 6 orang kawan.. kami kenal dari kecik lagi.. banyak betul kenangan kita.. dan alhamdulillah 3 orang sudah pun bertunang.. 3 orang lagi masih menuggu.. heee..

sya hpy untuk kawan2 sya..




selamat bertunang untuk korang.. sya sayang kmu semua..



Tuesday, March 8, 2011

JANGAN pandang camera!!!


kepada sesiapa yg nak join syarat2nya ialah:

1. Jadi FOLLOWER blog INI.

2. Buat entry dengan tajuk contest----> JANGAN pandang camera!!!

3. Pilih 1 GAMBAR sahaja. tak kisah la gambar sorang2 @ ramai2..gambar candid ke atau gmbr dari tepi@belakang ke...boley jer...yang penting JANGAN pandang camera okeyhhh!!! Letak banner di atas di 
dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini.

gambar ni di tangkap semasa jalan2 kat pantai.. pic ni membawa maksud yg tersirat.. memerlukan ketenagan seperti pergerakan ombak itu.. dan sambil berfikir nasib kehidupan masa akan datang..

4.Kalau boleh letak lah banner contest ni kat sidebar sekalii...he3
5. TAG sekurang-kurangnya 3 orang blogger (lebih lagi digalakkan) dan pastikan mereka tahu.

6. Tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry ini.


JUST CLIK BANNER TO OWNER CONTEST.. HEEE


CONTEST LALALOVY #1

Hello my friends..  Welcome to Lalalovy's Contest..
1) Write the title " CONTEST LALALOVY #1 " because there are 4 type of contest. So, it will be easy for me to categorize it.

2) Put the edited picture that you want . Just 1 !

3) And also, put the picture before you edit it.
before

after

4)  Don’t forget to put the banner and link ke blog Lalalovy and tag 3 blogger!



Tuesday, March 1, 2011

20 Years Old??


wow.. umur sya dah nak masuk 20 tahun.. mcm tak percaya saja.. perlukah sya mengubah imej sya kepada lebih matang?? seperti make up?? drees up?? wear high heels?? oh no!! kenapa dengan sya?? perlukah tu semua?? 

one more things.. getting married??
why people ask me?? when u geeting married?? heee.. so funny.. coz im still young.. but this years i have friends will married.. and im happy for that..

sya tahu.. sya tak keseorangan pun.. sya ada dia.. kesabaran penting.. sya gembira kamu ada..


there's no much nonsense it's on my conscience i'm thinking baby i should get it out i don't wanna sound redundant but i was wondering if there was something that you wanna know.. but never mind that we should let it go cause we don't wanna be a t.v episode and all the bad thoughts just let them go..


Sunday, February 27, 2011

Please Forgive Me..

kekadang kita perlu mengambil masa untuk saling memahami.. jangan membuat sesuatu dengan terburu-buru.. peristiwa semalam betul2 menyedarkan sya.. maafkan diri ni terlalu memberi tekanan kepadanya..

sya sedar.. perjalanan masih jauh.. terlalu banyak rintangan yg akan kita lalui.. hanya kita yg boleh mengubah.. sya akan cuba memahami mu..

sya berharap selepas ni akan seperti dulu.. miss that moment.. i never cry when i with u.. sekarang sya akan cuba  melawan perasaan ni.. sya mahu beranikan diri melihat dunia mu walaupun sakit buat ku..

sebenarnya sya malu dengan diri sendiri.. tak dapat mau pendam perasaan..

Friday, February 25, 2011

My Sleeping Angel Contest..

berminat?? hee.. jom kita join ramai2.. just clik hidayatimohamed.blogspot.com umtuk keterangan lanjut.. syarat2 yg mudah dan hadiah yg menarik..

Dan sebagai penyuntik semangat kengkawan semua, inilah barisan hadiah2 yang bakal dimenangi oleh mereka yang berjaya.

1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.


2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.


3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.


Tarikh Tutup - 14 Mac 2011

MY NEPHEW



ni pic anak buah sya.. dia sangat comel.. kami panggil 'nuyui'.. heee.. sebenarnya dia tak suka tido.. tp bila  ingat bermain saja dah penat bermain dia tido nyenyak.. kalau orang gigit pipi dia pun tak sedar..

cik kasny

Mesti Ada..


ni la barang keperluan yg sya mesti ada.. simple sja.. mesti ada minyak kayu putih.. tu la pewangi "oxter".. heee.. sya xboleh pakai deadorant coz kulit sya sensetif..

pastu sya mesti ada bedak badan.. gohnson's baby bedtime powder.. wangi tau..

kalau bedak muka sya hanya guna bedak cina.. kalau pakai tu muka sya xberminyak snagat..

pencuci muka mestila sabun papaya.. tu la sya comel.. heee

yg dalam kotak tu sya sentiasa bawa p mana2 sebab dalam tu tempat sya simpan perfume.. dan kerongsang..

Thursday, February 24, 2011

Rindu Kamu..

waaa.. sya balik lewat lagi hari nie.. tp best coz dapat bergurau dgn kawan2 kat TM.. dah lama juga tak berperangai mcm budak2 ni.. sebenarnya sya rindu sangat kat orang yg sya syg tapi sya faham dia mungkin bz tapi dia tetap di hati sya..

aku ingin engkau ada di sini.. menemai ku saat sepi.. menemani saat ku gundah.. berat hidup ini tanpa diri mu.. ku hanya mencintai kamu.. ku hanya memiliki kamu.. aku rindu setengah mati kepada mu.. sungguh ku ingin kau tahu.. aku rindu setengah mati.. meski tak lama kita bertemu.. ku selalu memimpikan kamu.. ku tak bisa hidup tanpa mu.. aku rindu setengah mati kepada mu.. sungguh ku ingin kau tahu.. aku rindu setengah mati.. ak rinduuuuuuuu..

Wednesday, February 23, 2011

Feeling Single??

really tired today.. kerja semakin banyak.. balik pun lambat.. sekejap saja masa berlalu.. em.. pasti nanti sya akan rindu kawan2 di TM..

waktu tengah rehat2 tadi ada tengok tv 3.. cerita 'begitukah cinta' memang romantik.. adakah lelaki macam tu sekarang?? entah kenapa tetiba rasa rindu waktu zaman bercinta.. kalau lah kisah hidup sya macam dalam cerita tu kan best.. mesti sya hargai dia betul2.. heee.. 

kekadang tengok cerita macam tu fikiran melayang pulak.. teringat kisah2 dulu.. tapi tak apala kan.. sekarang sya dah single.. nak tahu apa rasa hidup single..

1. sunyi..
2. bebas..
3. tiada benda mahu di fikir..
4. topup pun jimat...
5. cemburu tengok sweet couple..

but i dont care.. tu tak melemahkan semangat.. tpi i will try untuk teruskan hidup single.. kata2 semangat untuk diri sendiri

*sya comel..
*sya ada family always give support..
*sya ada kawan2 yg baik..
*sya ada anak buah yg comel & nakal.. make me smile..


Monday, February 21, 2011

Mimik Muka Terbaik..

thanks ya cik syikin coz inbox kat fb ni contest..
tertarik pula nak join.. heee..

nice face..
cik aya banner


Cik Aya hendak membuat satu pertandingan Mimik Muka Terbaik...

Tujuan pertandingan ni just nak meramaikan majlis and make friends

So syarat - syarat pertandingan adalah seperti berikut

  • Peserta mestilah menjadi Cik Aya's Follower
  • Combine 6 gambar mimik muka anda
  • Wat 1 entry mengenai combination mimik muka tersebut
  • Mimik muka mesti muka anda sendiri dan bukanlah orang lain,bukan jiran anda atau kucing kesayangan anda.
  • tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
  • letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
  • setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni di komen entry ni. Cik Aya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
  • penyertaan bermula pada 11.2.2011 hingga 11.3.11
Pertandingan mesti ada hadiah kan..
Satu hadiah sahaja : RM 50.00 cash money
ni la mimik muka sya yg terbaik.. heee.. apa2 pun happy coz dpt join this contest.. join ni atas dasar enjoy.. xterpilih pun xpa.. heee..


1. tak macam serius pun.. 
2. senyum tak perlu kata apa2..
3. ragu2 nak pilih keropok atau ice-cream..
4. terkejut sebab telampau comel..
5. sedih coz lonely..
6. ngantok dah.. jom p tdo..

jom join ramai2..


makasi..

Penat Edit Blog..

huhuhu.. akhirnya sya dpat jg edit blog yg sya inginkan.. waaa.. nak berjam tau edit ni blog.. sakit mata sya.. nak tau apa yg buat sya gmbira?? apabila sya tgok bnda cantik hasil dari sya..  rasa senang hti..

sya tertengok wall post facebook kwan sya dia sudah 5 bulan single.. dia rasa bebas betul.. sya sokong tu.. sya bru 3 bulan single.. tak rasa terikat dengan sapa2.. tak macam dulu.. setiap hari memikirkan tentang 'LOVE'.. hee..

semalam ada chat gan kawan rapat sewaktu sekolah menegah.. dia tanya sya couple gan sapa?? bila sya jwab im single.. dia mcm xpercaya.. huhuhuhu.. mungkin sya comel tu la kot.. heee.. comel2 pun bukan ada orang nak hargai.. opsss.. terlebih sudah..

sya hpy coz ni la kehidupan yg sya patut lalui.. sya mahu mencuba sesuatu yg baru..

mungkin masa macam ni orang yg bercinta tengah layan bersms dengan kekasih..layan lagu2 jiwang.. tapi sya tak.. sya lyan blog.. rasa best pulak tengok blogger.. em terasa mau kc mantap blog sendiri..

oh ya.. sya nak promote radio berunai fm under bongawan.. dengarlah yaaa.. thanks coz support me..

Saturday, February 19, 2011

Senyum Tak Nampak Gigi..heee

heee.. sya bru tertengok stu contest tentang senyum tak nampak gigi oleh cik muaz.. rasa tertarik laa.. heee.. cik ain pun nak join juga.. 


hee.. ni picture cik ain senyum tanpa nampak gigi.. saya mmg suka senyum tak nampak gigi.. tapi bila ketawa kalah ponti****..

thanks ya syikin cute.. i like u blog so much.. 

Monday, February 14, 2011

Semangat Hilang..


erm.. malas nak komen.. tapi sya tak suka orang melemahkan semangat sya.. kalau tak tahu jangan cakap.. makasi atas nasihat tu..

Setahun Sudah..


hari ni valentine day.. ingatkan xda orang wish.. rupanya ada jga.. heee.. thanks for wish from kasni.. she is my friends.. sudah setahun peristiwa di kubah berlalu.. but still in memory.. so funny.. i can know who is friends.. really miss u all.. sya bersyukur di temukan dengan kamu.. firstly kenal sal n atul.. lucu ni.. kita selalu main kejut2 terutama kat tandas.. heee.. yg buat sya ketawa sampai sekarang kalau teringat ialah.. sal pernah kc kejut sya kat bilik.. masa tu sya nak masak maggie.. sorang2 jak dalam bilik tu.. tetiba sal datang kc kejut.. tersembur terus maggie sebab terkejut gila.. heee.. kami ketawa xhenti-henti.. pertama kali perkenalan dengan sal.. kmi selalu tidur sama2.. tidur sekatil lagi.. pastu kami cerita2 sampai jam 3 pagi.. ketawa2.. hee.. OMG.. really miss that moment..

Sunday, February 13, 2011

Kawan??

pasal kawan ni susah kita nak cakap.. kadang2 ada yg menyakitkan.. kadang2 dia lah yg terbaik.. tp setakat ni semua kawan2 sya baik2.. walau di mana pun sya berada.. cuma ada lah yg segelintir tu lupa kawan.. heee.. tp tak pala.. walaupun sya kehilangan kamu.. tp kawan yg datang lagi ramai tau.. heee.. sebelum ni sya rasa mcm boy friend is important.. but now friends is always in my mind.. sya rindu sangat kat kawan2 di poli..

nak luahkan perassan ni.. sya adalah kan xsuka dengan seseorang tu.. nama di rahsiakan laa.. dia seorang wanita.. entah kenapa sya terlalu sensetif dengan cara dia tu.. dia macam sudah berubah.. tak macam dulu.. but now i dont care.. when u forget me.. i still accept ur are my friends.. biasalah bah tu kan.. no need to explain.. hee..

now we must be open mind.. life is more long tu our journey.. ni nasihat cik ain.. heee.. sebenarnya nasihat tu untuk sya jugalah dan sya nak kongsikan bersama anda.. berhati2 memilih kawan.. apapun kawan kita buat.. kita terima saja.. like nothing happend.. dan jangan pernah nak balas..

sekarang cik ain nak jadi seorang yg menerima kelakuan seseorng walaupun hakikatnya sya tak suka.. tapi sya akan cuba.. tak mahu memikirkan benda yg remeh temeh.. heee.. kadang2 kita sebagai kawan perlu memahami situasi.. tak salah kalau kita selalu mengalah.. yg penting kita sendiri.. hati kita dan yg Maha Berkuasa tahu siapa di tempat yg benar..

will change my life for greater good..

Thursday, February 10, 2011

Facebook Danger!!

akhirnya sya tukar nama kat facebook lagi.. maaf lah ya kepada kawan2 yg lain.. kerana beberapa orang tu sya terpaksa customize.. hanya orang tertentu saja leh tengok facebook sya..

betul kata orang.. facebook ni tak selamat.. sesiapa yg send message pelik2.. chat pelik2.. sya akan blok terus.. heee..

so.. kepada user facebook tolong jga cara anda melayan kawan baru.. jangan la post lebih2.. kalau nak meluah lebih2 buat lah blog macam sya.. hee.. 



Tuesday, February 8, 2011

Cerita Semalam..

ada seseorang misteri bagi ku.. tapi xkisah laaa.. yg penting dia ikhlas.. kepada orang tu terima kasih yaa.. sya hargai kamu..


penat menipu diri.. penat menipu perasaan.. akhirnya ku ungkap kan juga.. walaupun orang tu hanya sekadar kawan.. kalau ada jodoh tak kan kemana.. yg penting pandai menjaga perasaan masing2..

hari2 yg aku lalui memang sulit untuk ku hadapi.. sebab tak tahan sudah ni praktikal.. keboringan menguasai hari2 ku.. cepat lah masa berlalu.. tak sabar mahu balik poli.. berjumpa kawan2 seperjuangan..

Monday, February 7, 2011

Menghabiskan Masa Bersama Kengkawan..

kenangan yg  sya tak dapat lupakan bersama kawan2 tersayang.. menghabiskan masa seharian bersama..

mula2 kami p 1 B atau 1 Borneo..


bila sudah semuanya bertemu.. kami pun jalan nak beli makanan untuk sarapan.. lapar plak tunggu mereka sampai so kami p laaa kedai bakery.. tq sal coz belanja kami..


selepas tu kami p beli aiskrim lagi.. baru ja pas makan tart telur.. hee


sudah puas makan2 kami p menghibur kan hati..  kami main kereta.. heee..


best oh.. langgar2 orang.. pas tu kami p karoke.. huhuhu.. 2 jam kami menyumbangkan suara..


tengok jam dah jam 3..  kami pun p center point makan time..


heee.. rasanya.. macam sekejap ja masa tu berlalu.. tak sedar masa pantas berjalan.. jam 5 baru kami balik.. berpelukan di tengah jalan.. heee.. so sweet.. rindu dengan kamu.. takda semangat mahu menjalani hari2 ni tanpa kamu.. sunyi betul..





Saturday, February 5, 2011

Cuti 3 Hari Bersama Cik Ain..

masa cuti tahun baru cina ni kamu watpa ya??

nak ikut saya bercuti??
 
jom!!!

sebenarnya cuti ni asyik terperap dalam bilik jaa.. layan diri sendiri..  macam2 saya buat.. layan facebook.. download movie.. dengar lagu sambil nyanyi2.. take picture sendiri.. edit picture.. kalau sudah penat i go to sleep.. 

nak tengokkah hasil karya saya selama 3 hari cuti ni??

tengok lah mata i.. heee

gambar ni saja nak korang bandingkan which one is so pretty??

sebelum di edit
selepas di edit

xtahu mahu buat apa sudah.. nampak topi poli.. dengan senang hati tangkap gambar lagi.. hee
i like this pic.. posing promote topi.. huhuhu

teringin pula mahu make up diri sendiri.. nak tengok kejadiannya apa?? heee.. 

make up ni masih nampak neutral..
so saya tambah lagi make up kat sekeliling mata untuk tengok kelainan..


banyak lagi sebenarnya.. tapi xboleh uplod sebab tak pakai tudung.. heee.. itu saja yg dapat saya kongsikan bercuti bersama cik ain.. 

enjoy juga cuti 3 hari ni kat bilik..

sebab..

tak penat.. makan dan minum di sediakan.. boleh di katakan semua ada.. heee.. tak lah boring sangat.. terhindar daripada kesesakan lalu lintas.. dan yg paling penting tak ada gangguan.. sentiasa aman dan tenang jaaa.. 

kalau sudi datang la ya... heee.. 

enjoy with your own life..

Friday, February 4, 2011

Teringat Buat Aku Sakit..

best tidur hujan2,, sejuk2 lagi.. tetiba phone berbunyi.. malas mahu jawab sebab gah layan mata ni.. belum puas tidur.. heee..

sudah puas tidur.. aku bangun terus p bawah.. tengok mama n bapa nak jalan beli barang.. dorag ajak jalan tp xmahu ikut.. tetiba.. heee..

masih dalam keadaan belum sedar sangat.. teringat ada kawan call tadi.. dengan senag hati sms dia tanya "knapa geng??" tapi dia tak replay.. on the sport dia call.. terus dia tanya "ko dimana ni?? bagus ko p rumah babu amas.." aku yg masih belum berapa sedar terdiam.. tengah berfikir kat mana rumah babu amas ni?? macam penah dengar tu nama bah.. hee.. rupanya rumah mak cik yg ada kantin tu.. heee.. aku pun pelik lah juga kenapa dia suruh p sana.. dia cakap laa "ada bobey dating sana dengan c miemie".. aku terus xtahu mahu cakap apa.. aku just jawab aku baru bangun tidur ni.. dia cakap "bagus ko p tengok.. xjuga dia selalu kacau kau lagi".. heee... lama bah sudah aku buang dia tu jauh2.. tiada sudah dia di dalam hati ku.. sampai tu saja lah al kisahnya..

selepas saja kami bertelefon.. aku terasa hati ni macam sakit.. entah kenapa?? xkan sakit hati kot.. ya memang sakit hati sebab dia  buat aku teringatkan balik.. adoi.. betapa sakitnya hati ni bila terkenang.. selepas semua ni terjadi aku layan lagu agnes monica "teruskanlah".. nak keluar saja air mata layan lagu tu.. tapi hati ku masih kuat untuk menahan seketika.. 

sudah2 laaa.. cukup2 laaa tu ain.. kau dah puas terluka.. puas sudah menangis.. xkan semudah tu kau mahu kalah dengan dia..<nasihat untuk diri sendiri>

Thursday, February 3, 2011

Ingin Bawa Diri..

tersepit dengan hidup sendiri.. xtahu mahu pilih siapa.. selalu bermain di fikiran.. kenapa aku macam ni?? susah aku mahu teruskan hidup kalau macam ni.. tiada tempat mahu luahkan.. kenapa aku perlu menjaga hati kamu semua?? aku mahu kehidupan yg bebas!! tiada yg menghalang!!

planning lepas study ni mahu kerja gumpul duit dulu pas tu mahu berhijrah ke singapore.. untuk mulakan hidup yang baru di sana tanpa orang mengenali diri ini.. heee... seriusnya aku.. tapi dari dulu lagi ini lah impian ku.. ingin bekerja dan menetap di sana..

membawa diri yg puas terluka.. mungkin itu membuat aku lebih puas hati.. hidup di sini memang best tapi asyik terkenang dengan tempat2 yg penuh dengan memori membuat aku sedih sentiasa.. aku mahu pergi jauh nun di sana... insyaAllah..


Tuesday, February 1, 2011

Kesunyiaan..

kesakitan.. keresahan.. yg melanda diri ku.. dalam aku kegembiraan pasti ada kesedihan.. masa macam ni suka dengar lagu emosi.. layan perasaan.. mungkin aku kesunyiaan.. anak buah lah peneman aku..

story tadi pagi
sewaktu mahu p kerja naik bus.. so my dad n my nephew hantar p pekan.. dalam bus tu adalah 4 orang makcik tengok aku n cakap2 tentang aku.. y seorang cakap aku anak c isak.. yang seorang cakap aku sudah nikah tu anak dia.. yang seorang cakap aku masih belajar.. yang seorang cakap tu anak abang dia laaa.. heee.. makcik2 sekarang memang suka teka2..

waktu balik kerja sambil jalan kaki p perhentian bus.. rasa macam bebas yg amat sangat walaupun dalam perjalan tu banyak kereta lalu2.. sewaktu mahu menyebarang jalan tadi fikiran aku melayang seketika.. mata aku di tempat lain.. xnampak ada kereta nak lalu.. nasib baik lah tersedar cepat.. huhuhu.. sekarang aku suka menghayal..

Saturday, January 29, 2011

Cuma Nak Kongsi..

Seorang lelaki bernama Amat yang baru saja menjalani malam pertama
bersama isteri barunya, menceritakan tentang kemusykilannya kepada seorang
sahabatnya, Mohd. Jamil.

"Wah, gila juga! Ternyata memang benar," ujar Amat. "Kebiasaan yang
sering kita lakukan ketika masih bujang, boleh berulang pada malam pengantin."

"Maksud kau? Sebenarnya apa yang berlaku semalam?" si Mohd. Jamil ingin
tahu.

"Begini. Kau kan tau kalau sewaktu bujang aku suka melanggan
perempuan?."

"Ha'ah. Tapi bukan ke kau kata dah insaf dah, nak taubat selepas
berkahwin?"

"Memang la. Tapi aku tersilap buat something semalam."

"Ye ke? Apa yang kau dah buat?"

"Kau tau, masa malam pengantin semalam, setelah selesai melakukan
hubungan, dalam keadaan mamai, tanpa sengaja aku memberikan wang RM100 pada isteri aku."

"Wah, gila kau??!" Mohd. Jamil terperanjat.

"Bukan aku sengaja! Dah benda nak terjadi, nak buat macamana.." jawab

Amat dengan muka mencuka.

"Habis, bagaimana? Isteri kau marah ke?"

"Itulah masalahnya," Amat menjawab. "Dalam keadaan separuh sedar dia
menjawab, 'Terima Kasih Bang, datang lagi ya'...!"

Kisah Malam Pertama Lucu

Suasana masih riuh di luar. 
Sanak saudara semuanya berkampung disini.
Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. 
Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku.”Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?” sapa Pak Ucu.”Orang muda bang Aji, biarlah. 
Air dah penuh kat kepala tu.” sahut Pak Tam disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain. 

Meriah sungguh keadaan diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam.Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.”Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar tu.” Isteriku Hanya mengangguk tanda setuju.

Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. 
Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. 
Tanda sanak saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur.Jari jemariku lembut membelai rambutnya. 
Ku selak rambut ikal yang Menutupi telinganya lalu membisikkan “Assalammualaikum!” ke telinganya untuk Menguji isteriku.”Wa alaikummussalam.” Rupanya isteriku masih belum tidur. 
Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. 
Semerbak harumnya menusuk deria bauku. 
Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. 
Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun…

“Kringggggg….”
“Tik..tik..tik..tik…”
“Kring.. kring..kring..”
Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. 
Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku.
Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. 
Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. 
Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. 
Juga sekeping kad berbunyi… 
Selamat Pengantin Baru,Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami potong stim.
Dalam hatiku.. cilaka punya kengkawan. Potong stim betullah!!!TAMATLesson learn nye kat sini …… buka leerRRRR hadiah tuu duluu>>> hihihee

Thursday, January 27, 2011

kahwin tahun depan??

masih belum sedia.. kalau boleh mahu ada kerja tetap.. balas jasa keluarga.. mahu bina rumah.. ada kereta sendiri.. mengambil masa yg lama.. mungkin aku bukan jodoh mu.. lagi pun aku masih mahu belajar..

terlalu banyak yg aku fikir sekarang.. ni la kawan aku.. merangkap penasihat peribadi.. lucu orangnya.. dia lah yg banyak beri nasihat.. dan dia tahu isi hati ku.. terima kasih sebab jaga aku macam adik.. terlalu banyak pula abang aku ni.. tapi gembira sebab ada orang ambil berat.. hidup sendiri lebih bahgia walaupun sunyi..

Wednesday, January 26, 2011

Takut..

xda angin xda ribut rasa mahu nangis pula.. entah kenapa hati ni tersa pilu.. mungkin terlampau rindu dia.. rindu dengan kenangan2 kita.. sejak akhir2 ni banyak benda pelik yg terjadi kat aku.. mimpi bukan2.. fikir bukan2.. kenapa dengan aku?? sakit?? xjuga.. mungkin terlampau kefikiran..

malam ni macam takut pula tidur sorang2.. masih terbayang mimpi semalam tu.. mahu tidur di bawah takut mama heran pula.. em kalau tidur sambil dengar radio bukan mahu tidur tu..

Tuesday, January 25, 2011

Oh Nanas..

terpaksa my dad belikan buah nangka.. belimbing n limau bali untuk mengantikan nanas.. em.. xpala.. kesian my dad mencari nanas xjumpa.. nanti bila dah depan mata xmahu pula makan.. apa2 pun aku happy sebab hari ni mod aku ok.. dah kembali normal..

Monday, January 24, 2011

Hidup Sihat

hari ni aku terlewat bangun.. tapi mmg sengaja mahu tidur puas2.. bangun2 ja dari tidur ada orang buat suspen.. punya la aku terkejut.. heee.. makasi la awal2 da buat aku ketawa besar punya..

huhu.. lemah juga badan ni bangun lambat.. besa bangun awal semangat jak.. hee.. awal2 pagi my mom dah membebel.. kunun dia ajak joging.. huhu.. my mom pun dah bersemangat mahu jalani gaya hidup sihat..

sebenarnya my mom happy sebab dia baru tahu dia xda cancer.. huhuhu.. lupa nak share.. are sabtu lepas dia ada temu janji dengan doktor.. doktor cakap semua ok cuma kolestrol tinggi tu yg buat jantung lemah.. heee.. dah my mom comel mmg la banyak kolestrol..

sejak dari tu my mom beli makanan yg berkhasiat saja.. pas tu ajak bersenam sama.. aiyoyo.. my mom makin kurus xpa.. kalau aku makin kurus pelik la juga.. heee..

Awal Tahun Yang Sukar..

di awal tahun 2011 aku ingat kehidupan ku bermula dengan baik.. tapi aku terasa terseksa seperti 7 tahun yg lepas.. aku ingin balik awal ke poli.. mahu mengubat hati yg semakin sakit.. aku sangat merindui kawan2 seperjuanganku di poli.. 

aku terlalu kesepian tanpa kawan2 ku.. mungkin bila da balik poli aku dapat gumpul bersama kawan2 ku.. mungkin boleh buat hati ni pulih daripada sakit..

aku terasa tertekan.. aku perlukan seseorang.. tapi orang tu pun sudah berubah.. betul juga apa yg aku fikir selama ni.. hanya mula2 perkenalan saja indah.. bila dah mendapati sesuatu kita di lupakan.. aku rindukan saat2 kita mula2 dulu.. harap orang tu sedar.. atas perubahan yg berlaku kepada dirinya.. 

ingat pesan aku ni persahabatan kita xkan putus kalau kita menjaga dengan baik..

walaupun kehidupan aku selalu begini tapi aku tetap gembira bersama keluarga dan kawan2 aku kat poli.. hanya aku saja yg merasa sakitnya.. betapa sukar aku menahan.. hanya air mata yg dapat memuaskan rasa di hati ini..

ingin ku menjerit sepuas hati.. ingin ku keluarkan semua rasa sakit di hati ni..